Składniki:
• 1 kg karkówki
• 1 kg cebuli (najlepiej cukrowej)
• 1 kg pieczarek
• 1 słoik ogórków konserwowych (1l)
• 1 szklanka łagodnego keczupu
• 1 szklanka soku z ogórków konserwowych
• sól
• pieprz
• olej do smażenia

Wykonanie:
Karkówkę pokroić w centymetrowe plastry, posolić i popieprzyć, krótko obsmażyć na patelni z obu stron. Usmażone plastry ułożyć w naczyniu żaroodpornym. Cebulę pokroić w półplasterki, zeszklić na patelni i wyłożyć na plastry karkówki. Pieczarki obrać, pokroić w plasterki, poddusić na patelni aż odparuje z nich woda i wyłożyć na warstwę cebuli. Ogórki konserwowe pokroić w kostkę i wyłożyć na warstwę pieczarek. Dokładnie wymieszać szklankę łagodnego keczupu ze szklanką soku z ogórków i taką miksturą zalać ułożone w naczyniu produkty. Wstawić do nagrzanego do 180°C piekarnika i piec około 1,5 godziny

UWAGA! Ten serwis używa cookies i podobnych technologii.

Brak zmiany ustawienia przeglądarki oznacza zgodę na to.

Zrozumiałem