Znakomite mięso z „puławiaka” to znakomite, zdrowe, swojskie wyroby nie tylko na święta.

Składniki:
• 3 kg wkładu
• 3 kg kaszy gryczanej palonej
• 10 dag soli
• 7 dag pieprzu czarnego mielonego
• 6 dag pieprzu ziołowego
• 2 opakowania ziela angielskiego mielonego
• 5 dag majeranku

Wykonanie:
Tłuste elementy głowizny mielimy.
Kaszę mieszamy z krwią, następnie parzymy w garnku wykorzystując rosół z gotowania głowizny. Po ugotowaniu kaszę mieszamy z wkładem i doprawiamy wszystkimi wymienionymi składnikami. Po przestudzeniu nadziewamy osłonki naturalne lub foliowe i parzymy.

Autor: Adam Zboina Prezes POLSUS-AGRO Sp. z o.o.

UWAGA! Ten serwis używa cookies i podobnych technologii.

Brak zmiany ustawienia przeglądarki oznacza zgodę na to.

Zrozumiałem