Znakomite mięso z „puławiaka” to znakomite, zdrowe, swojskie wyroby nie tylko na święta.

Składniki:
• 2 kg dobrej jakości słoniny
• 2 kg kaszy manny
• 1 cebula
• 1 płat wątroby
• 1,5 litra wody
• 3 łyżki stołowe soli
• 5 dag pieprzu białego
• 3 łyżki cukru
• 3 białka
• około 20 dag namoczonej pszennej bułki

Wykonanie:
Słoninę mielimy na drobno. Do kaszy manny dodajemy wodę, zblendowaną cebulę i wątrobę. Następnie dokładamy słoninę oraz pozostałe składniki. Tak przygotowaną masę pasztetową nadziewamy jelita i parzymy.

Autor: Adam Zboina Prezes POLSUS-AGRO Sp. z o.o.

UWAGA! Ten serwis używa cookies i podobnych technologii.

Brak zmiany ustawienia przeglądarki oznacza zgodę na to.

Zrozumiałem