Znakomite mięso z „puławiaka” to znakomite, zdrowe, swojskie wyroby nie tylko na święta.

Składniki:
• dobrej jakości słonina lub boczek ze świń rasy puławskiej
mikstura z przypraw:
• zblendowany czosnek
• pieprz
• sól
• papryka słodka
• papryka ostra
• czubryca czerwona
• gorczyca
• kolendra
• kminek

Wykonanie:
Zrobioną pastą nacieramy słoninę lub boczek.
Dla lepszego, skuteczniejszego nacierania delikatnie ostrym nożem nacinamy słoninę lub boczek. Możemy wędzić razem z kiełbasą w temperaturze do 60ºC. Po wędzeniu boczek parzymy w temperaturze 85°C około 2 godziny.

Autor: Adam Zboina Prezes POLSUS-AGRO Sp. z o.o.

UWAGA! Ten serwis używa cookies i podobnych technologii.

Brak zmiany ustawienia przeglądarki oznacza zgodę na to.

Zrozumiałem