Składniki:
• 0,5 kg wątróbki wieprzowej
• 3-4 ząbki czosnku
• 1 duża cebula
• 3-4 łyżki mąki
• 1 jajo
• sól
• pieprz
• majeranek
• olej do smażenia

Wykonanie:
Wątróbkę oczyścić, wymoczyć w wodzie lub mleku a następnie posiekać w kostkę. Cebulę pokroić w drobną kosteczkę, ząbki czosnku przecisnąć przez praskę lub drobniutko posiekać. Wymieszać wątróbkę z cebulą, czosnkiem, dodać 3-4 łyżki mąki, sól, pieprz i majeranek oraz 1 całe surowe jajo. Całość dokładnie wymieszać. Na rozgrzany na patelni olej dużą łyżką wykładać masę wątróbkową formując płaskie kotleciki, które należy smażyć z obu stron na złoty kolor. Podawać z sałatką z porów, kiszonej kapusty lub ogórkami kiszonymi!

UWAGA! Ten serwis używa cookies i podobnych technologii.

Brak zmiany ustawienia przeglądarki oznacza zgodę na to.

Zrozumiałem