Składniki:
• 60 dag żeberek
• 1 główka białej kapusty
• 1 cebula
• 2 szklanki bulionu
• 1 słoik marynowanej dyni
• 3-4 łyżki sosu sojowego
• ½ łyżeczki majeranku
• imbir
• curry
• sól


Wykonanie:
Pokrojoną w kostkę cebulę wymieszać z sosem sojowym, curry i imbirem. Tak przygotowaną marynatą natrzeć umyte i osuszone żeberka. Odstawić w chłodne miejsce na około 1 godzinę. Kapustę posiekać. Następnie wyjąć żeberka z marynaty i obrumienić je na rozgrzanym tłuszczu. Do żeberek dodać marynatę, bulion i kapustę. Dusić pod przykryciem ½ godziny. Potem dodać osączoną dynię, majeranek, przyprawić do smaku i zagotować.

UWAGA! Ten serwis używa cookies i podobnych technologii.

Brak zmiany ustawienia przeglądarki oznacza zgodę na to.

Zrozumiałem